Miloš Zeman
SPO

Miloš Zeman

Pak tam (v Soči - pozn. Demagog.cz) mám asi pět nebo šest bilaterálních jednání, mimo jiné s čínským prezidentem a dalšími.
Interview ČT24, 7. února 2014

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Program účasti prezidenta Miloše Zemana na zahájení olympijských her v Soči, zveřejněný na oficiálním webu www.hrad.cz, bilaterální schůzky se zahraničními představiteli nezmiňuje.

Ze zveřejněných tiskových zpráv však vyplývá, že k několika jednáním již došlo (rozhovor s prezidentem byl předtáčen). Zeman se tedy podle webu zatím setkal se zmíněným prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem, s prezidentem Ázerbajdžánské republiky Ilhamem Alijevem a s prezidentem Republiky Tádžikistán Emómalí-ji Rahmónem.

S ohledem na to, že nemůžeme potvrdit ani vyvrátit zmiňovaný plán "pěti či šesti bilaterálních jednání", označujeme výrok jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Zemanovo interview pro ČT24

Interview ČT24, 7. února 2014

Prezident Zeman v rozhovoru pro Českou televizi probíral jmenování nové vlády či otázku nástupce Pavla Varvařovského v úřadu ombudsmana. Vyjadřoval se také k aktuálnímu dění na Ukrajině a komentoval svůj plánovaný pobyt na Olym...