Bohuslav Sobotka
SOCDEM

Bohuslav Sobotka

V situaci, kdy se kompetence, které jsou vztaženy k novému zákonu o státní službě přesouvají z Úřadu vlády na Ministerstvo vnitra, tak je logické, že ta odpovědnost v tuto chvíli přechází na ministra vnitra Chovance.
20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Na základě dostupných vyjádření zainteresovaných politiků hodnotíme výrok jako pravdivý. Ministr vnitra Milan Chovanec k novému vývoji v procesu přijetí zákona o státní službě uvedl: "Teď se to (příprava služebního zákona - pozn. Demagog.CZ) rozhodnutím a politickou dohodou vrátilo na vnitro a my jsme připraveni ten úkol splnit ve prospěch státu. Jiný úkol jsem nedostal, takže ho prostě splním." Přesun legislativních prací na Ministerstvo vnitra potvrdil na tiskové konferenci také Jiří Dienstbier (viz 23. minutu záznamu TK zde), který přípravu zákona doposud zaštiťoval.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Premiér ve 20 minutách

20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2014

Premiér Sobotka se v rozhovoru pro Český rozhlas věnoval rozepřím mezi ním a ministrem Jiřím Dienstbierem, věnoval se kondici české ekonomiky či dopady ruských odvetných sankcí na Česko. V závěru došla řeč na hnutí ANO, které d...