Bohuslav Sobotka
SOCDEM

Bohuslav Sobotka

On dnes (Chovanec, pozn. Demagog) svolal pracovní skupinu na Ministerstvu vnitra, která začne připravovat komplexní pozměňující návrh, na kterém jsme se dohodli s opozicí a pro který máme ve Sněmovně 150 hlasů.
20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Na základě zjištěných informací z veřejně dostupných zdrojů hodnotíme výrok Bohuslava Sobotky jako pravdivý. Pozměňovací návrh zákona o státní službě by měl být Poslanecké sněmovně předložen do 27. srpna. Na pozměňovacím návrhu zákona o státní službě se dle České televize dohodla vláda s částí opozice. S touto dohodou však nesouhlasí poslanci KSČM a Hnutí Úsvit. Dle aktuálního složení klubů v Poslanecké sněmovně se jedná celkem o 47 poslanců a poslankyň (33 za KSČM, 14 za Úsvit), kteří s tímto ústupkem vlády opozici nesouhlasí. Dle Ústavy ČR, článku 39, je k přijetí usnesení sněmovny potřeba nadpoloviční většina přítomných poslanců. V tomto případě by tedy vláda měla zajištěnou pohodlnou většinu. Dle informací České televize je agenda přepracování služebního zákona od rána 8. 8. 2014 převedena na ministerstvo vnitra.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Premiér ve 20 minutách

20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2014

Premiér Sobotka se v rozhovoru pro Český rozhlas věnoval rozepřím mezi ním a ministrem Jiřím Dienstbierem, věnoval se kondici české ekonomiky či dopady ruských odvetných sankcí na Česko. V závěru došla řeč na hnutí ANO, které d...