Bohuslav Sobotka
SOCDEM

Bohuslav Sobotka

Jiří Dinetsbier už také nebude vyjednávat za Českou republiku s Evropskou komisí, a předpokládám, že to bude Milan Chovanec, který tam bude ve spolupráci s ministryní Jourovou.
20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Na základě zjištěných informací hodnotíme výrok Bohuslava Sobotky o vyjednávání s Evropskou komisí ohledně návrhu služebního zákona jako pravdivý. Vyjednáváním s EU o zákoně byl původně pověřen Jiří Dienstbier (od 00:38). Dle informací z webu České televize se vyjádřila Věra Jourová, že na vyjednávání zákona o státní službě v EU bude neformálně spolupracovat, oficiálně by vše mělo vést ministerstvo vnitra, které bude novelu i zastřešovat. Ve stejném duchu se Bohuslav Sobotka vyjádřil již včera: "Odpovědnost za přípravu zákona se přesouvá z Úřadu vlády na ministerstvo vnitra, a je tedy zcela logické, že ji bude zajišťovat ministr vnitra Chovanec."

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Premiér ve 20 minutách

20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2014

Premiér Sobotka se v rozhovoru pro Český rozhlas věnoval rozepřím mezi ním a ministrem Jiřím Dienstbierem, věnoval se kondici české ekonomiky či dopady ruských odvetných sankcí na Česko. V závěru došla řeč na hnutí ANO, které d...