Dominika Kovaříková
OPO

Dominika Kovaříková

Město je akcionářem aquaparku, nakupuje stále více akcií.
Předvolební rozhovory Mladé fronty , 26. září 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Z důvodové zprávy (.doc) ke Smlouvě o převodu akcií Aquaparku Olomouc, a. s., která vznikla na zasedání zastupitelstva města dne 16. 6. 2014, vyplývá, že k 16. 6. bylo statutární město Olomouc většinovým akcionářem s podílem odpovídajícím 85 procentům. Druhým akcionářem byla společnost TECPROM, a. s., jejíž podíl činil 15 procent. V důvodové zprávě je zároveň přiložena tabulka popisující dosavadní růst podílu statutárního města Olomouc i plán na zvyšování do budoucna. Uzavření smlouvy o dalším převodu akcií od společnosti TECPROM, a. s., bylo plánováno na říjen 2014, vzhledem ke komunálním volbám však zastupitelstvo připustilo nedodržení tohoto termínu.

Dominika Kovaříková má však pravdu, když tvrdí, že město je akcionářem aquaparku a zároveň ve společnosti dále zvyšuje svůj podíl.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby 2014 - Olomouc

Předvolební rozhovory Mladé fronty , 26. září 2014

Demagog.cz v rámci pokrytí komunálních voleb přináší ověřené rozhovory Mladé fronty s lídry 8 stran kandidujících do zastupitelstva Olomouce. V první vlně nabízíme analýzu prohlášení zástupců ProOlomouc (Pavel Grasse), Občanů p...