Tomio Okamura
SPD

Tomio Okamura

Vzápětí po zahájení diskuse, kterou hnutí Úsvit na toto vážné téma veřejně zahájilo v sobotu, tak i česká tajná služba BIS zveřejnila a potvrdila to, co jsem říkal, že tady skutečně islamisté již operují a provádějí tady divné transakce.
20 minut Radiožurnálu, 6. ledna 2015

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Na základě níže uvedených informací hodnotíme výrok jako pravdivý. Diskuze v rámci hnutí Úsvit na téma šíření radikálního islamismu skutečně vyvrcholila v sobotu 3. ledna sdílením Tomia Okamury na svém facebooku textu Jiřího Kobzy, v němž radí občanům ČR, jak se proti tomu bránit. Následujícího dne, 4. ledna, pak skutečně vnitřní zpravodajská služba České republiky BIS médiím potvrdila, že odhalila financování v ČR pobývajícího islámského fundamentalisty z některé z arabských zemí. Nesrovnalosti ve finančních transakcích byly také zaznamenány u některých islámských organizací. V souvislosti s tím pak BIS také navrhla změnu zákona o tajných službách.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Dvacítka ČRo s Tomio Okamurou

20 minut Radiožurnálu, 6. ledna 2015

Tomio Okamura ve 20 minutách Radiožurnálu především vysvětloval důvody, které vedly člena Úsvitu Kobzu ke kontroverzním výrokům na adresu muslimů zveřejněných na Facebooku. Rozebírána byla imigrantská politika hnutí, řešily se ...