Lubomír Zaorálek
SOCDEM

Lubomír Zaorálek

Já jsem nedávno pozval na ministerstvo a jednal jsem s velvyslanci arabských zemí a říkal jsem, že si právě nejsem úplně jistý, že ta aliance (myšlena aliance proti IS, pozn. Demagog.cz), která vznikla a má vedení či v čele státy Evropy nebo Západu, jak se říká, že možná by bylo lepší, kdyby podobná aliance vznikala pod vedením zemí arabských.
DVTV, 16. ledna 2015

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Dle dostupných informací se schůzka ministra zahraničí s velvyslanci arabských zemí konala 17. června 2014 v Černínském paláci a tématem bylo zintenzivnění vzájemných česko-arabských vztahů, řešení izraelsko-palestinského konfliktu či boj České republiky proti mezinárodnímu terorismu. Ministr zahraničí mj. velvyslance ujistil, "že Česká republika bude vždy podporovat náboženskou toleranci a spolupráci s arabským světem".

Zda však byla diskutována i otázka aliance proti Islámskému státu, se nám nalézt nepodařilo. Výrok tak hodnotíme jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Bezpečnostní situace ČR s ministrem zahraničí

DVTV, 16. ledna 2015

Lubomír Zaorálek v rozhovoru s Martinem Veselovským hovořil o nových krocích vedoucích k posílení bezpečnostních služeb v Česku, o přijímání lidí sužovaných válkou do Česka i o humanitární pomoci v místech konfliktů a současné ...