Pavel Bělobrádek
KDU-ČSL

Pavel Bělobrádek

Tak ministr zemědělství za to samozřejmě, za tu oblast biopaliv nese svoji zodpovědnost. To, že vlastně je to daňová záležitost, je v podstatě zase věcí ministerstva financí. Ale věcně i všechny ty směrnice patří vlastně do gesce ministerstva zemědělství, takže svým způsobem je to samozřejmě zodpovědnost především ministra zemědělství.
Otázky Václava Moravce, 29. března 2015

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Jak lze na webu Ministerstva zemědělství dohledat, otázka biopaliv tedy skutečně spadá pod gesci ministra Mariána Jurečky za KDU-ČSL.

Ministerstvo pod jeho vedením pro vládu připravilo v roce 2014 " Víceletý program podpory dalšího uplatnění udržitelných biopaliv v dopravě na rok 2015-2020 ", což dokládá věcnou zodpovědnost Mariána Jurečky za problematiku biopaliv. o které hovořil Pavel Bělobrádek.

Je třeba poznamenat, že zákon (na což upozornili členové Demagog.CZ již dříve), který určuje parametry daňového zvýhodnění vypracovalo ministerstvo financí pod vedením Andreje Babiše.

Lze ovšem konstatovat, že obecně spadá problematika biopaliv pod ministerstvo zemědělství, ministerstvo financí řeší pak konkrétní daňové dopady.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Bělobrádek vs. Schwarzenberg v OVM

Otázky Václava Moravce, 29. března 2015

Předsedové TOP 09 a KDU-ČSL se střetli v diskuzi v Otázkách Václava Moravce a řešili celou řadu témat. Diskuze se zprvu týkala aktuální situace okolo 2 osvobozených žen z pákistánského zajetí. Pak již následovala politická agen...