Bohuslav Sobotka
SOCDEM

Bohuslav Sobotka

Tomáš HAUPTVOGEL: Když opustíme ty jednotlivé e-maily tedy a podíváme se na další zajímavé téma, které vzešlo z této kauzy, tak se diskutuje o nátlaku vašeho poradce Otto Novotného na vedení agentury STEM kvůli nelichotivým průzkumům, tak to je běžná praxe nebo...?

Bohuslav SOBOTKA: Znovu zdůrazňuji, tohle jsou otázky na jiné lidi, než jsem já. Není tam žádná korespondence z mé strany, která by se touto záležitostí zabývala, já jsem žádnou takovou korespondenci nevedl, to je za prvé.
Partie, 17. ledna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Zveřejněná e-mailová korespondence sice obsahuje zprávy Oto Novotného, které jsou určeny Bohuslavu Sobotkovi, avšak nebyl zveřejněn žádný e-mail, kterým by premiér na zprávy reagoval.

Inkriminovaná korespondence probíhala mezi premiérovým Oto Novotným a ředitelem společnosti STEM Janem Hartlem. Novotný v e-mailu z loňského září vyjádřil Hartlovi nespokojenost s tím, že přisoudil ANO vyšší preference než ČSSD, a nepřímo ho obvinil, že hnutí Andreje Babiše nadržuje.

Podle informací, které Hartl poskytl deníku Právo, k takové komunikaci skutečně došlo, avšak bez účasti premiéra Sobotky.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Sobotkova partie s maily, Norskem a uprchlíky

Partie, 17. ledna 2016

Partie na Primě s premiérem Sobotkou se tentokrát zabývala poměrně velkou škálou témat. Sobotka byl vystaven dotazům na aktuální kauzu kolem jeho uniklých mailů a na řadu aspektů, které se této kauzy týkají. Debata se dále stoč...