Miroslav Kalousek
TOP 09

Miroslav Kalousek

I ve vašem rozpočtu není pravdou, že jste přenastavili priority s ohledem na bezpečnost. I ve vašem rozpočtu... verbálně ano, verbálně o tom mluvíte často... ale ty čísla říkají něco jiného.
Otázky Václava Moravce, 24. ledna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

nepravda

Plné odůvodnění

"Návrhem a složením rozpočtu, který vláda schválila, plníme důležité závazky a priority, které jsme dali občanům a které jsou obsaženy v programovém prohlášení vlády. Podporujeme zaměstnanost, investice, průmysl, bezpečnost občanů i kvalitnější veřejné služby, a zároveň jdeme cestou postupného snižování deficitu,"řekl Bohuslav Sobotka při představování návrhu rozpočtu pro rok 2016. A čísla tomu odpovídají.

Zaměříme-li se zejména na zmíněnou bezpečnost, Vláda tuto prioritu skutečně plní. Jak podrobněji rozepisujeme v dalších výrocích, ministerstva obrany a vnitra patří mezi ministerstva, která dostanou nejvíc přidáno.

Dále se zvyšuje rozpočet BIS i Policie, zvyšují se počty policistů kdy k loňským zhruba 40 tisícům by mělo v letech 2016-2020 přibýt další 4 tisíce. Neustává ani finanční a jiná pomoc, kterou Česká republika posílá do zahraničí.

Zdroj: Česká televize

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Bezpečnostní situace v ČR a EU

Otázky Václava Moravce, 24. ledna 2016

Předseda vlády se v Otázkách Václava Moravce tentokrát střetl s předsedou TOP 09 a to hlavně v otázkách týkajících se migrační krize. Tu oba přítomní probrali z různých pozic. Premiér hájil přístup svého kabinetu, připomínal, ž...