Miloš Zeman
SPO

Miloš Zeman

Tomáš HAUPTVOGEL: Tak pojďme k dalšímu tématu. Minulý týden na návštěvě Libereckého kraje jste říkal, že jste se s ministrem zahraničních věcí dohodl na znění smlouvy s Norskem, jenže ministr Zaorálek vzápětí přišel s úplně protichůdnou, s protichůdnou informací, jak to tedy je, dohodli jste se nebo nedohodli?

Miloš ZEMAN: No, tak podívejte se, není slušné říkat, že ministr lže, proto decentně řeknu, že ministr nemluví pravdu. Byl u toho svědek, dokonce, myslím, náměstek ministra zahraničí, který řekl, že na rozdíl od předchozí verze je tato verze přijatelná. Takže tvrdím i nadále, že jsme se dohodli.
Partie, 6. března 2016

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Vzhledem k neveřejnému formátu jednání, na němž se měl prezident Zeman s ministrem zahraničí shodnout nad obsahem připravované mezinárodní smlouvy, je výrok hodnocen jako neověřitelný.

V dalším výroku uvádíme další fakta stran příprav daného dokumentu, pro hodnocení tohoto výroku však tyto informace nemají vliv. Nejsme navíc ani schopni korektně v tomto případě popsat samotný obsah připravovaných smluv, nebyly ani Hradem ani Černínským palácem zveřejněny.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Miloš Zeman v Partii

Partie, 6. března 2016

Prezident Zeman po čase opět vystoupil v televizi Prima, kde v předtočeném rozhovoru nabídl své myšlenky k několika tématickým okruhům. Jednak popisoval opět kauzu Peroutka a to v reakci na nepravomocné rozhodnutí soudu, který ...