Milan Chovanec
SOCDEM

Milan Chovanec

A vzpomeňme si například na situaci, kdy proruský web, zhruba 14 dní, 3 neděle zpátky, ukazoval, jak údajní policisté s kuklami na hlavách rozdmýchávají potyčky s levicovými, s levicovými aktivisty v ulicích Prahy, aby sami levicoví aktivisté následně ukázali, že to nebyli policisté, ale fotbaloví výtržníci.
Partie, 10. dubna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Vyjádření Ministerstva vnitra shrnuje výsledky vyšetřování událostí během dmeonstrací v Praze 6. února 2016. Během demonstrací nedošlo k pochybení policie, policie postupovala podle zákona. Skupina demonstrující před Thunovským palácem nebyla řádně nahlášena, nicméně tento fakt nebyl důvodem k rozpuštění shromáždění. Policie také vyvrátila tvrzení, že v prostoru ulic Thunovská a Zámecká došlo k provokaci ze strany policistů. A citujeme z vyjádření, že " tzv. muž v hnědé bundě byl kriminalista, který jednal v souladu se zákonem a který výrazně pomohl zabránit hrozícímu střetu. "

Také Antifa se k události vyjádřila. Informaci o uměle vyvolaném útoku policie označila za konspirační teorii. Antifa komentuje i útok na centrum Klinika a další menší útoky, o kterých se také šiřily informace, že byly vyvolány policií. Nic z toho Antifa nepovažuje za pravdivé výroky a považuje je pouze za provokaci a snahu o vytvoření negativního obrazu o Antifě.

V podrobnějším článku Antify jsou určeny identity některých členů zakuklených demonstrantů. Skupina zjistila, že se jednalo o fotbalové chuligány.

Zmíněným proruským webem míní Chovanec server Aeronet, který publikoval video z popisovaného incidentu v Thunovské ulici, které ovšem bylo jak policií, tak Antifou vyvráceno, jak jsme uvedli výše. Serveru Aeronet se věnoval např. projekt Neovlivní.cz, který podobné zdroje v České republice mapuje. Dále se mu věnoval také časopis Respekt.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Čínská partie

Partie, 10. dubna 2016

Nedělní partii na televizi Prima tentokrát odehráli ministr vnitra Chovanec s předsedou TOP 09 Kalouskem. Oba diskutující se střetli především nad různými aspekty uprchlické krize (uprchlíci z Iráku, nový návrh Komise) a také n...