Milan Chovanec
SOCDEM

Milan Chovanec

Miroslav KALOUSEK: ...já jsem tam (na Hradčanské náměstí - pozn. Demagog.cz) šel protestovat proti porušování ústavního práva českých občanů v České republice, které bylo skandálně porušeno a vy za to nesete odpovědnost.

Milan CHOVANEC: To byla ta akce pana Bursíka, předpokládám? (...) Ten, si myslím, že se distancoval dokonce ve vaší účasti.
Partie, 10. dubna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Protestní akci proti porušování lidských práv v Číně svolali Martin Bursík a Kateřina Jacques. Bursík v rozhovoru pro rádio Impuls konstatoval, že Kalousek celou protestní akci zbytečně vyhrotil a přál si konflikt. Také sdělil, že Miroslav Kalousek tam jaksi nepatřil (zvukový záznam od času 8:30).

Doslova Bursík uvedl:

" Najednou tam vletěl Miroslav Kalousek a šel do toho hrozně tvrdě. Vlastně šlo vidět, že on si přeje konflikt, to bylo vidět z těch záběrů. On si prostě přál, aby tam došlo k nějakému incidentu. Najednou v té ulici se nahromadili lidi a těch lidí tam bylo tisíc. (...) A ten Kalousek tam volal za "5 minut prorazíme zátarasy". Mně tam ta jeho role nebyla vůbec příjemná. (...) Myslím, že ten Miroslav Kalousek tam jaksi nepatřil. "

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Čínská partie

Partie, 10. dubna 2016

Nedělní partii na televizi Prima tentokrát odehráli ministr vnitra Chovanec s předsedou TOP 09 Kalouskem. Oba diskutující se střetli především nad různými aspekty uprchlické krize (uprchlíci z Iráku, nový návrh Komise) a také n...