Andrej Babiš
ANO

Andrej Babiš

VESELOVSKÝ: Ta koncepce, kterou jste schválovali, se týkala především financování. V závěru té koncepce je napsáno, že do policie přibyde 4 tisíce policistů.

BABIŠ: Není to pravda. To tam bylo taky (myšleny 4 tisíce policistů - pozn. Demagog.cz), ale nebylo to o financování, bylo to o koncepci, o tom, jak ty útvary budou fungovat.
DVTV, 15. června 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Výrok je označen jako pravdivý, protože ve zmiňované koncepci Rozvoj Policie České republiky v letech 2016-2020 se v závěru skutečně hovoří o navýšení personálních kapacit Policie ČR o 4 tisíce policistů do roku 2020 (s. 54).

Stejně tak je pravdou, že daná koncepce hovoří hlavně o fungování Policie ČR a jejích jednotlivých útvarů. Celá kapitola 3 (s. 14-47) monitoruje v jednotlivých oblastech jejich dosavadní fungování a perspektivy jejich fungování do budoucna. Jsou zde popsány výzvy a změny, které je nutné realizovat.

S tím samozřejmě souvisí i financování Policie ČR, avšak tomu je v koncepci věnována minoritní část. Kromě souhrnné podkapitoly 2.3 Ekonomická situace na s. 12 jsou pak konkrétně u každé oblasti vypočítány předpokládané náklady, jde však o skutečně zanedbatelnou část celé koncepce. Vyjádření Andreje Babiše ve vztahu k povaze koncepce je tedy korektní.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Babiš v Lucerně

DVTV, 15. června 2016

Přímo z jednání předsednictva hnutí ANO, které řešilo otázku, zda vypovědět koaliční smlouvu po ministrem vnitra podepsané reorganizaci, zamířil Andrej Babiš do pražské Lucerny, kde se účastnil roadshow DVTV. V rozhovoru s Mart...