Andrej Babiš
ANO

Andrej Babiš

Podívejte se, co říkají politici ČSSD. Marie Benešová, bývalá nejvyšší státní zástupkyně, ministr vnitra Bublan, senátor Antl. Všichni říkají, že jsou v šoku, že to nebylo diskutováno.
DVTV, 15. června 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Reforma policie čelí kritice politiků ČSSD. Marie Benešová se v rozhovoru pro Lidové noviny kriticky vyjádřila k procesu přípravy nové koncepce: "Nikdo nám ji neukázal...Toto se připravovalo někde v zákulisí a pokoutně, nikdo se s tím neseznámil a najednou to vybouchlo. Způsob přípravy vzbuzuje podezření." Reforma policie nebyla dostatečně diskutována ani podle senátora Antla z ČSSD. Citujeme z jeho rozhovoru pro Český rozhlas: "Senátor Antl: Hlavně se mi nelíbí, že se vůbec nekomunikuje se státními zástupci, kteří nesou velkou odpovědnost za výsledky přípravného řízení, tedy za samotné řízení a úzce spolupracují týmově s těmito politickými specialisty. Nelíbí se mi, nemyslím si, že byl problém zeptat se když ne mě, tak bývalého ministra vnitra Bublana.moderátorka: A neptal se vás nikdo?senátor Antl: Ne, vůbec nikdo ne."

Nesouhlas s debatou zazněl i od ex-ministra vnitra Bublana: " Možná to policie chtěla udělat rychle, bez nějakého většího odporu, aby ta diskuse nebyla. Ale já se domnívám, že je to chyba, " uvedl Bublan v rozhovoru pro Český rozhlas.

Přinejmenším v případě ex-ministra vnitra sice nelze hovořit přímo o šoku, Marii Benešovou a Miroslava Antla však situace soudě dle jejich vyjádření výrazně překvapila a vyjádření ministra Babiše je tak korektní.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Babiš v Lucerně

DVTV, 15. června 2016

Přímo z jednání předsednictva hnutí ANO, které řešilo otázku, zda vypovědět koaliční smlouvu po ministrem vnitra podepsané reorganizaci, zamířil Andrej Babiš do pražské Lucerny, kde se účastnil roadshow DVTV. V rozhovoru s Mart...