Václav Moravec
Nez.

Václav Moravec

To je jedna věc (ekonomická diplomacie – pozn. Demagog.cz), která je důležitá i právě v souvislosti s Ruskem, protože prezident Miloš Zeman v rámci svých dvoustranných jednání v Rusku jedná i o energetické politice. Je to právě dostavba jaderné elektrárny Temelín a ruský zájem, který projevil Vladimir Putin při jmenování Vladimíra Remka českým, novým českým velvyslancem v Moskvě.
Otázky Václava Moravce, 9. února 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

S ohledem na veřejné komentáře prezidentů ČR a Ruska hodnotíme výrok jako pravdivý.

Prezident Zeman skutečně vyzývá ke vzájemnému zvyšování investic, a to i v energetické politice, zejména dostavby jaderné elektrárny Temelín.

K tomu se přiklání také ruský prezident Putin, který se při jmenování Vladimíra Remka velvyslancem v Rusku vyjádřil takto:

„Počítáme s důslednou realizací společných projektů v energetice, včetně jaderné, jakož i v humanitární a kulturní oblasti.“
Při události probíhajících olympijských her v Soči prezident Zeman jedná i se svým čínským protějškem o energetické politice a absolvuje i jiné bilaterární jednání právě o hospodářství a energetice.

Výrok moderátora Moravce tak hodnotíme jako pravdivý.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Výroky Václava Moravce

Otázky Václava Moravce, 9. února 2014

Zcela mimořádně projekt Demagog.CZ, který primárně ověřuje faktická vyjádření českých politiků, svou pozornost tentokrát zaměřil na samotnou stálici nedělních politických diskusí: Václava Moravce. Moravcovo vystoupení se projek...