Jaroslav Doubrava
S.cz

Jaroslav Doubrava

Drtinová: Za EODE stojí podle dostupnných informací i extremista Luc Michel. K němu mají velmi blízko někteří lidé z Vaší mise (...). Ani o tomto možné propojení skutečně nevíte?

Doubrava: Samozřejmě, že nevím. (...) Ani se Šarapatkou jsem o tom nemluvil.
DVTV, 11. listopadu 2014

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Luc Michel je lídrem belgické strany Parti Communautaire National-européen, jež se hlásí k ideologii nacionálního bolševismu a militantním revolučním metodám. Je tedy možné jej označit za extremistu.

Jak dokládají stránky či Youtube kanál samotné organizace, Luc Michel je zároveň jedním z hlavních představitelů EODE. Oním člověkem, jenž má k Lucu Michelovi velmi blízko, byl myšlen Fabrice Beaur, který je rovněž aktivní v PCN i v organizaci EODE a účastnil se pozorovatelské mise při volbách v DNR.

Druhou část tvrzení, tedy zda si tohoto propojení byl senátor Doubrava vědom či o něm hovořil s poslancem Šarapatkou, bohužel není možné z veřejně dostupných zdrojů ověřit.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Co dělal Doubrava na Ukrajině?

DVTV, 11. listopadu 2014

Senátor Jaroslava Doubrava se vydal na Ukrajinu na pozorovatelskou misi voleb v oblastech kontrolovaných separatisty, které Kyjev neuznává. Za to se ocitl na černé listině ukrajinského seznamu nežádoucích osob. Tvrdí, že neví, ...