Miloš Zeman
SPO

Miloš Zeman

Já souhlasím s tím, že existují umírněné arabské země, jmenoval jsem vám Jordánsko a Emiráty, které jsem navštívil, a právě korunní princ Emirátů mně říkal, že střechová organizace radikálního islámu usiluje o to, aby se celý muslimský svět ocitl pod nadvládou takzvaného Muslimského bratrstva.
Partie, 29. listopadu 2015

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Prezident Zeman v rámci svých zahraničních cest skutečně v únoru letošního roku navštívil jak Jordánsko, tak i Spojené arabské emiráty.

Zpráva ČTK z 13. února (tedy na závěr cesty) popisuje Zemanův program. Doslova také uvádí:

"Zeman se s korunním princem setkal ve čtvrtek. Hlavním tématem jejich rozhovoru byl boj s mezinárodním terorismem. Nahaján podle Zemana vyjádřil názor, že "jakousi zastřešující organizací" mezinárodních teroristů je Muslimské bratrstvo.Český prezident to označil za reálnou představu a zajímavou ideu, jejíž platnost si ověřil při dnešní návštěvě Hidáji, protiteroristického centra. Tento názor podle něj podporuje i to, že členové mezinárodní teroristické organizace Al-Káida jsou zároveň členy Muslimského bratrstva. "

Jde tedy o citaci prezidenta Zemana v případě únorové návštěvy i vystoupení v pořadu Partie. Zda tahle slova interpretuje korektně, nejsme schopni potvrdit.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Partie Miloše Zemana

Partie, 29. listopadu 2015

Prezident Miloš Zeman byl exkluzivním hostem televize Prima na zámku v Lánech. V rozhovoru hodnotil Zeman různé aspekty spojené s migrační krizí. Šlo např. o situaci v Sýrii, bezpečnost Evropy, islám a také domácí aspekty krize. 

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů