Mirek Topolánek
Nez.

Mirek Topolánek

Těch 12 migrantů, které jsme přijali, tak mám pocit, že nás dokonce opustilo.
Český rozhlas, 3. ledna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

nepravda

Plné odůvodnění

Aktualizováno (4. ledna 2017 14:15): Výrok je hodnocen jako nepravdivý a to na základě získaných informací od Jana Pirocha z Oddělení vztahů s veřejností Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra.Ten potvrdil, že všech 12 relokovaných migrantů u nás dostalo mezinárodní ochranu a žije na území České republiky.

Původní odůvodnění níže ponecháváme v plném znění:

Podle dat Eurostatu Česká republika přijala v srpnu 2016 pouze 12 uprchlíků z Řecka. Zda migranti, které Evropská unie rozděluje podle uprchlických kvót, na našem území stále jsou, nebo ne, však žádná zveřejněná statistika neobsahuje.

Kontaktovali jsme kvůli vyjádření ministerstvo vnitra a správu uprchlických zařízení a aktuálně čekáme na jejich odpověď. Na základě poskytnutých informací budeme výrok aktualizovat.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Debata v Českém rozhlase: Mirek Topolánek

Český rozhlas, 3. ledna 2018

Dalším hostem Českého rozhlasu v rámci diskuzí s prezidentskými kandidáty byl Mirek Topolánek. Ten popisoval v rozhovoru řadu věcí domácí i evropské politiky, zastavil se u samotné kandidatury, vnitropolitické situace, migrace ...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů