Marek Hilšer
Nez.

Marek Hilšer

Během studií na medicíně jsem byl členem Akademického senátu, v podstatě jsem dělal jakousi komunální, komunální politiku, pak jsem se stal předsedou, předsedou toho, senátu, vlastně největší lékařské fakulty v České republice.
Český rozhlas, 8. ledna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Z veřejných zdrojů nelze vypátrat, odkdy byl Marek Hilšer členem, protože Karlova Univerzita elektronicky archivuje zasedání Akademického senátu 1. Lékařské fakulty až od roku 2005. Nicméně předsedou senátu byl Hilšer zvolen 13. prosince 2004, jak dokládá tato výroční zpráva (.pdf, str. 10).

17. prosince 2007 svůj post obhájil s hlasy 24 pro a 5 proti (z celkem 30 členů).

Na přímý dotaz nám bylo sekretariátem 1. LF UK odpovězeno, že kandidát Hilšer byl předsedou senátu po tři volební období (sám Hilšer na svých stránkách píše o jedné obhajobě). Podle výroční zprávy z roku 2010 (.pdf, str. 5) odstoupil Hilšer z pozice předsedy právě během zmíněného roku.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Debata v Českém rozhlase: Marek Hilšer

Český rozhlas, 8. ledna 2018

Do 20 minut Radiožurnálu přišel na rozhovor další kandidát na prezidenta, Marek Hilšer. A proto přinášíme ověření i jeho faktických výroků, které se týkají hlavně Hilšerových zkušeností z univerzity i občanských protestů.