Pavel Poc
SOCDEM

Pavel Poc

Pro Evropskou unii je jedním z hlavních témat v energetice energetická bezpečnost. Jejím základním kamenem je více různých zdrojů energie a snížená závislost na dovozu fosilních paliv.
Jiné, 13. března 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Na základě uvedených zdrojů je výrok poslance Evropského parlamentu za ČSSD Pavla Poce hodnocen jako pravda.

Energetická bezpečnost je v oblasti energetiky důležitým tématem pro Evropskou unii jak od druhé poloviny (.pdf) 20. století, tak v současné době pro rok 2014.

Kromě diverzifikace energetických zdrojů patří mezi další cíle (.pdf) úspora energie spojená s energetickou účinností, zefektivnění evropského trhu s energiemi spojené s přijatelnými cenami energií, zdokonalení energetických sítí související s bezpečností dodávek energie a podpora nových technologií spojenou s podporou obnovitelných zdrojů. Všechny tyto dílčí cíle vedou k jednotnému cíli, a to snížit závislost na dovozu fosilních paliv.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Evropská politika energetiky a klimatu

Jiné, 13. března 2014

Energetika je oblastí, o které se v poslední době hodně hovoří. Europoslanci Evžen Tošenovský (ODS) a Pavel Poc (ČSSD) se jí věnovali i na svých blozích, při příležitosti schvalování nového rámce pro politiku energetiky a klima...