Lumír Palyza
SOCDEM

Lumír Palyza

My jsme si jako obvody pomáhaly tím, že jsme žádaly MŽP o to, abysme mohly čerpat dotace na ozdravné pobyty žáků.
ČT24, 10. září 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Ministerstvo životního prostředí poskytuje prostřednictvím Státního fondu životního prostředí dotace na ozdravné pobyty dětí. Prostředky z tohoto programu mohou čerpat jednak školy a školská zařízení, jednak i územní samosprávné celky z pozice zřizovatelů škol.

Příkladem takového přístupu může být zajištění ozdravných pobytů v rámci městské části Moravská Ostrava a Přívoz, kde projekt pokrýval celkem 6 místních základních škol. Podání žádosti o podporu ozdravných pobytů dětí ze Státního fondu životního prostředí schválilo v roce 2013 také zastupitelstvo městské části Ostrava Poruba (.pdf; bod 32).

Jelikož výrok odkazuje k tomu, že jednotlivé městské části Ostravy se při zajištění financování ozdravných pobytů dětí nespoléhaly výhradně na fond zřízený městem, ale obracely se s žádostmi také na Ministerstvo životního prostředí, hodnotíme jej jako pravdivý.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby 2014 - Ostrava(1. část)

ČT24, 10. září 2014

V první části debaty kandidátů na ostravského primátora čtveřice stranických lídrů diskutovala výhradně stav ovzduší na Ostravsku. Diskutovány byly ekologické modernizace průmyslových znečišťovatelů, ale i bezplatná MHD nebo kr...