Pavel Grasse
ProOl.

Pavel Grasse

My v tom jdeme dál. V programu máme i participativní plánování. To znamená vše, co se týká činnosti samosprávy. Takže nejenom možnost vyjádřit se ke struktuře rozpočtu, ale i k tomu, jakým způsobem či v jakých lokalitách by se město mělo rozvíjet. A to i s dopadem do územního plánování, od něhož se vlastně odvíjí i priority rozpočtu.
Předvolební rozhovory Mladé fronty , 26. září 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Tzv. metod participativního plánování existuje celá řada. Jedná se například o veřejné projednávání, dny otevřených dveří, plánování tvorby veřejných prostranství, tvorba vize komunity, kulaté stoly, expertní panely a mnoho dalších.

Ve svém programu má pak sdružení ProOlomouc uvedeno: "Začneme s participativním rozpočtem – o užití části peněz z městského rozpočtu budou rozhodovat přímo občané. Občané budou moci přímo ovlivňovat také podobu města – prostřednictvím participativního plánování".

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby 2014 - Olomouc

Předvolební rozhovory Mladé fronty , 26. září 2014

Demagog.cz v rámci pokrytí komunálních voleb přináší ověřené rozhovory Mladé fronty s lídry 8 stran kandidujících do zastupitelstva Olomouce. V první vlně nabízíme analýzu prohlášení zástupců ProOlomouc (Pavel Grasse), Občanů p...