Martin Bursík
Nez.

Martin Bursík

5. května shromáždění před Ministerstvem zahraničních věcí a pošleme velmi slušný dopis ministru zahraničí, kde se vymezujeme vůči změně zahraniční politiky k Číně. Podepíše to Knihovna Václava Havla, Člověk v tísni, Nadace Fórum 2000, tibetská nezisková organizace Potala, PEN klub. Uděláme petici, kde je 15 000 podpisů. Odpoví nám paní z Úřadu vlády, neodpoví nám ministr zahraničí, neodpoví nám ministr pro lidská práva.
DVTV, 29. října 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Dne 5. května se před ministerstvem sešlo shromáždění k podpoře svobodného Tibetu. Dopis, který byl adresován ministru zahraničních věcí Lubomíru Zaorálkovi, ministru pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřímu Dienstbierovi i předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi, zveřejnila právě organizace Potala. Mezi signatáři jsou všechny Martinem Bursíkem zmíněné subjekty. Odpověděla jim ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády Běla Hejná. Na zmíněné petici je v tuto chvíli dokonce přes 15 000 podpisů.

Slova Martina Bursíka jsou tedy pravdivá.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Obchod nebo lidská práva?

DVTV, 29. října 2014

Bývalý premiér Jiří Rusnok a bývalý vicepremiér Martin Bursík se tvrdě střetli v názorech na to, zda by Česká republika měla klást větší důraz spíše na své obchodní zájmy nebo prosazovat podporu obráncům lidských práv v nedemok...