Jan Veleba
SPO

Jan Veleba

A za druhé, když před tím 17. listopadem těsně Miloš Zeman byl v Moravskoslezském kraji, jak jistě víte, tak tam byly náměstí, který byly do posledního místa prostě plný a drtivá většina těch lidí, který tam byli, ho vítali...
Hyde Park ČT24, 21. listopadu 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Prezident Miloš Zeman navštívil Moravskoslezský kraj 10.−12. listopadu. Šlo o jednu z jeho třídenních návštěv jednotlivých krajů, které po svém zvolení po celé České republice podniká.

Během této cesty se několikrát prezident setkal s občany na náměstích, která byla skutečně velmi naplněná. Co se týká zmíněného vítání, je pravdou, že medializované protesty proti prezidentu Zemanovi při těchto setkáních se sice uskutečnily, nicméně jednalo se o jednotlivce, kteří proti Miloši Zemanovi veřejně vystoupili.

Pro ilustraci přikládáme obrázky ze setkání prezidenta s občany v Krnově, Havířově a Kopřivnici. V případě Krnova navíc ještě odkazujeme na video z Youtube města Krnova, které dokládá pozitivní reakce občanů na setkání s hlavou státu.

Foto ze setkání prezidenta s občany v Krnově − zdroj: Hrad.cz - Jiří Ovčáček

Fotografie ze setkání Miloše Zemana s občany Havířova. Zdroj: Moravskoslezský Deník − Lukáš Kaboň

Setkání prezidenta republiky s občany Kopřivnice. Zdroj: Moravskoslezský kraj

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Obrana prezidentova

Hyde Park ČT24, 21. listopadu 2014

V pátečním Hyde Parku ČT24 vystoupil senátor a předseda SPO Jan Veleba. Pořad se nesl především v duchu zastávání se kroků Miloše Zemana a jeho politiky. Diskutováno bylo vystoupení části veřejnosti proti prezidentovi na výročí...