Jaroslav Faltýnek
ANO

Jaroslav Faltýnek

Tak my jsme ve volebním programu měli, že nebudeme zavádět školné a že budeme částečně zdravotní poplatky rušit. Konkrétně třicetikorunový poplatek a že chceme zrušit poplatky pro naše seniory.
Události, komentáře, 2. března 2015

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Hnutí ANO nemělo před volbami do PSP ČR 2013 jeden ucelený programový dokument. Vycházíme tak z resortního programu, v němž byly specifikovány priority pro každé ministerstvo.

ANO se v dokumentu (bod č. 9 – školství) vyslovuje proti zavedení školného nebo proti mechanismům, které by mohly zadlužení studentů způsobit. Prostředky na veřejné financování chtělo hnutí ANO zajistit efektivnějším nakládáním s veřejnými financemi.

Jaroslav Faltýnek má pravdu i ve svém druhém výroku. ANO ve svém programovém dokumentu z oblasti zdravotnictví (bod č. 8 – zdravotnictví) deklaruje zrušení všech poplatků pro seniory a také se zavazuje ke zrušení poplatků za vydaný recept. Výběr tzv. regulačních poplatků by podle ANO měl projít změnou. Systém podle ANO znevýhodňuje chronicky nemocné a sociálně slabší pacienty.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Koaliční roztržka po sněmu ANO?

Události, komentáře, 2. března 2015

Projev znovu zvoleného předsedy hnutí ANO a ministra financí v jedné osobě, v němž kritizoval koaliční partnery za "podrazy", vzbudil reakci jak ČSSD, tak i KDU-ČSL. Tato veřejná diskuze mezi koaličními stranami pokračovala i v...