Milan Štěch
SOCDEM

Milan Štěch

Oni přišli, dali tam legitimace, to znamená, že se legitimovali a požádali nebo hovořili o tom, co se tam děje, kdo ty vlajky vyvěšuje a podobně, co tam je za osoby.
Otázky Václava Moravce, 17. dubna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Podle vyjádření Akademického senátu FAMU " dne 30. března 2016 v ranních hodinách vstoupila na děkanát FAMU dvojice mužů, kteří sepředstavili jako příslušníci kriminální policiea svou přítomnost zdůvodnili údajnou stížností na vyvěšení tibetských vlajek na budově FAMU. "

Z odpovědi policejního prezidenta (.pdf) na dopis děkana FAMU vyplývá, že dotyční dva muži se legitimovali na vrátnici a později na děkanátu FAMU jako příslušníci kriminální policie. Následně se domáhali informací, kdo inicioval vyvěšení dvou tibetských vlajek na balkonu FAMU. K návštěvě dvou konkrétních příslušníků kriminální policie OŘP Praha 1 došlo v budově FAMU tento den rovnou dvakrát.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Kam patří Česká republika?

Otázky Václava Moravce, 17. dubna 2016

Návštěva čínského prezidenta v Praze vyvolala řadu otázek a vášní a tento fakt se přenesl i do nedělních Otázek. Předseda Senátu ČR Milan Štěch a šéf zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Schwarzenberg se vyjádřili nejen k pr...