Zdeněk Soukup
ANO

Zdeněk Soukup

My víme, že v současné době Evropský parlament připravuje usilovně, dejme tomu, směrnice, to jsou zákony, směrnice o sjednocení azylové politiky, směrnice o sjednocení sociální politiky.
20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Výrok je hodnocen jako pravdivý s výhradou vzhledem k záměně instituce. Je pravdou, že se zmíněné směrnice připravují, chystá je ovšem Evropská komise a nikoli Evropský parlament.

Balíček návrhů nařízení a směrnic o sjednocení azylové a sociální politiky připravuje Evropská komise a nikoli Evropský parlament. Komise v květnu představila první a v červenci druhou část návrhů nařízení o sjednocení azylové politiky, v březnu vypracovala návrh směrnice o vysílání pracovníků v rámci poskytování služeb.

Evropský parlament nemá zákonodárnou iniciativu, tou disponuje dle Smlouvy o fungování Evropské unie (.pdf, str. 126) až na výjimky pouze Evropská komise. Role Evropského parlamentu dle již zmíněné smlouvy (.pdf, str. 126) spočívá v podílení se společně s Radou na přijetí návrhů legislativních aktů (směrnic, nařízení, rozhodnutí), které vypracovává právě Evropská komise.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Poslanecká platforma proti multikulturalismu

20 minut Radiožurnálu, 8. srpna 2016

"My chceme v podstatě předávat informace, předávat informace, diskutovat o těch věcech a měli bysme jednu takovou představu, aby poslanci, kteří se účastní těch diskusí platformy, přenášeli ty své informace, ty své poznatky, ty...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů