Miloš Zeman
SPO

Miloš Zeman

KUŘIM: Když jsem se rozhodl dát Jiřímu Kajínkovi milost, tak Pavel Rychetský byl mezi prvními jako renomovaný právník, který toto rozhodnutí podpořil.
Prezidentská návštěva kraje, 31. května 2017

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

O tom, že o milosti vážně uvažuje, informoval prezident Miloš Zeman 6. dubna při diskusi s občany v Čáslavi.

Pavel Rychetský uvedl v reakci na Zemanova slova v rozhovoru pro DVTV ze dne 21. dubna 2017, že by Jiří Kajínek měl asi dostat milost.

Zmiňuje, že v případu je mnoho pochybností a sám ještě jako ministr spravedlnosti v roce 2001 podal stížnost pro porušení zákona ve prospěch Jiřího Kajínka, která však byla Nejvyšším soudem zamítnuta.

Sám nemluvil o tom, že by Kajínek byl nevinný, ale že byla porušena zásada in dubio pro reo, která říká, že při pochybnostech je povinen soud obžalovaného zprostit viny.

Miloš Zeman oznámil 11. května 2017 v pořadu televize Barrandov Týden s prezidentem, že Jiřímu Kajínkovi udělí milost po svém návratu z Číny.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Krajem vinic

Prezidentská návštěva kraje, 31. května 2017

Prezident Zeman uskutečnil v tomto týdnu již 50. návštěvu některého z krajů České republiky. Při této příležitosti nás zajímalo, jak se liší jeho komunikace přímo na náměstích s občany např. od vystoupení v televizních diskuzíc...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů