Vratislav Kulhánek
Nez.

Vratislav Kulhánek

Hlavně tu jižní Asii (je potřeba navštěvovat kvůli obchodu, pozn. Demagog.cz), řekněme, Vietnam, kde by, on (Miloš Zeman - pozn. Demagog.cz) tam sice byl, to je pravda, ale tam by chtělo větší tlak, ale Malajsii, Indonésii, prostě trochu taky Indii, Írán.
Český rozhlas, 5. ledna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Ač zhruba pětina zahraničních cest prezidenta Miloše Zemana směřovala na východ, skutečně v rámci prosazování ekonomické diplomacie nenavštívil ani jednu z uvedených zemí.

Miloš Zeman v červnu letošního roku navštívil Kazachstán a Vietnam, jak správně uvádí Vratislav Kulhánek. Cestou kvůli technické zastávce nakrátko přistál v Novém Dillí, kde se setkal s českým velvyslancem. O oficiální státní návštěvu však nešlo. Další země, které zmínil Vratislav Kulhánek, Miloš Zeman za svůj pětiletý mandát skutečně nenavštívil.

Cesty prezidenta Zemana byly zpracovány do přehledné grafiky webem Aktuálně.cz. Od doby, kdy byl tento materiál vypracován, Miloš Zeman navštívil pracovně USA, kde se zúčastnil zasedání valného shromáždění OSN, dále již jmenovaný Vietnam, Kazachstán, Čínu, Rusko a jeho poslední cestou za hranice Republiky bylo Slovensko.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Debata v Českém rozhlase: Vratislav Kulhánek

Český rozhlas, 5. ledna 2018

Prezidentský kandidát Vratislav Kulhánek (ODA) byl hostem Jana Pokorného ve 20 minutách Radiožurnálu. V rozhovoru se mluvilo o zahraniční politice, možnostech prezidenta ovlivnit směřování republiky a o Kulhánkových zkušenostec...