Jiří Drahoš
Nez.

Jiří Drahoš

Vím, že Praha 4 bojuje s některými řekněme, podivnými developerskými projekty. To je jedna věc, která zřejmě trápí lidi na Praze 4. Je tam problém ve výstavbě nebo v dostavbě a rekonstrukci metra Budějovická. Já jsem sám sledoval tu situaci, to je v současné době uzavřen východ z metra směrem k poliklinice.
20 minut Radiožurnálu, 21. března 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Výrok je hodnocen jako pravdivý s výhradou, protože v současné době není v rámci stanice metra Budějovická prováděna žádná rekonstrukce, nicméně část je skutečně zavřená. Uzávěrka jednoho z výstupů souvisí s havarijním stavem terasy, která se nachází nad výstupem z metra ve stanici Budějovická.

V současné době DPP neinformuje o žádné výstavbe, stavbě či rekonstrukci na uzemí stanice metra Budějovická. Nadále pokračuje uzavření jižního vestibulu z důvodu pokračujícího řešení havarijní situace na terase nad tímto východem.

Tato terasa - lávka spojující budovy České spořitelny a obchodního domu DBK je v současnosti uzavřena majtelem, pražským Magistrátem z důvodu udajného havarijního stavu.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Drahošův spolek a kandidatura

20 minut Radiožurnálu, 21. března 2018

Jiří Drahoš, finalista prezidentské volby, se rozhodl kandidovat do Senátu ČR a to jako nezávislý v obvodu Praha 4. V rozhovoru pro Český rozhlas vysvětloval, proč se k tomuto kroku odhodlal, jaké jsou jeho cíle a jaká témata b...