Adam Vojtěch
ANO

Adam Vojtěch

Registrační systém byl původně nastaven tak, že preferoval registrované podle věku. Potřebovali jsme naočkovat hlavně seniory (...). Přednedávnem jsme to změnili. Protože je největší zájem v mladších ročnících, rozhodující je nyní čas registrace.
Mladá fronta DNES, 31. července 2021
Koronavirus,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Registrační systém očkování původně preferoval osoby podle věku a rizikového skóre jejich skupiny. Od konce července jsou zájemci o očkování řazeni podle data své registrace.

Plné odůvodnění

Při úplně prvním spuštění centrálního registračního systému v půlce ledna 2021, kdy se registrovat mohly osoby starší 80 let, byli zájemci řazeni podle data registrace. Dne 27. února, kdy byli k očkování připuštěni pedagogičtí pracovníci, systém začal řadit osoby dle jejich věku. Od 21. července systém znovu zájemce řadí podle data jejich registrace.

Pro kontext uveďme, že pořadí v registračním systému určovalo i tzv. rizikové skóre jednotlivých věkových nebo dalších upřednostňovaných skupin jako například akademičtí pracovníci nebo osoby s chronickým onemocněním.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Návrat ztraceného ministra

Mladá fronta DNES, 31. července 2021

Adam Vojtěch se vrátil do ministerského křesla, a pochopitelně také do našeho hledáčku. Podívali jsme se proto podrobně na jeho rozhovor pro MF DNES, kde mluvil o registračním systému očkování, aplikaci Tečka i proočkovanosti č...