Pavel Fischer
Nez.

Pavel Fischer

Sám jsem v tom (v oblasti veřejných průzkumů, pozn. Demagog.cz) krátce také působil.
Mladá fronta DNES, 2. listopadu 2022
Prezidentské volby 2023,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Pavel Fischer v oblasti veřejných průzkumů působil mezi lety 2015 a 2017, kdy byl ředitelem střediska empirických výzkumů STEM.

Plné odůvodnění

Pavel Fischer v kontextu výroku uvádí, že si váží práce analytiků, kteří zpracovávají předvolební průzkumy, a že těmto průzkumům důvěřuje. Své tvrzení podtrhuje vlastní profesní zkušeností v této oblasti.

Senátor a kandidát na prezidenta Fischer byl ředitelem organizace STEM, která provádí veřejné průzkumy. Na pozici ředitele této společnosti působil od 4. listopadu 2015 do 20. října 2017. Na tento post rezignoval kvůli své kandidatuře v prezidentských volbách 2018. Novým ředitelem STEM se stal v dubnu 2018 sociolog Martin Buchtík. 

Doplňme, že historie tohoto výzkumného střediska sahá do roku 1990. V roce 1994 se pak z organizace vyčlenila sesterská společnost STEM/MARK, která se zaměřuje na výzkum trhu, spotřebního chování a médií.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Pavel Fischer, kandidát na prezidenta

Mladá fronta DNES, 2. listopadu 2022

Senátor a kandidát na prezidenta Pavel Fischer v rozhovoru pro MF Dnes mluvil o své zkušenosti z minulé prezidentské volby, ale také o minulosti jiných dvou mužů. Ti dnes kandidují na prezidenta, v 80. letech ale byli kandidáty...