Andrej Babiš
ANO

Andrej Babiš

No, například dneska jsem zjistil, že České poště dva a půl miliardy. Suklu je dva miliardy. V Českých lesích je deset miliard. Budvar má peníze a samozřejmě je potenciál na dividendy v Čepru, v Meru, v Aeroholdingu.
Jiné, 27. března 2014

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Z výroku Andreje Babiše není patrné, o jakých financích se konkrétně vyjadřuje. Situaci státního rozpočtu ve vztahu ke státním podnikům lze řešit vícero způsoby, od zmiňovaného managementu likvidity, přes navýšení příjmů z dividend, až po částečnou čí úplnou privatizaci.

Slova ministra financí dostatečně nespecifikují, odkud získat zmiňované částky, rovněž se nám nepodařilo najít objektivní hledisko zhodnocení potenciálu na dividendy. Výrok musíme hodnotit jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Babiš v Interview

Jiné, 27. března 2014

V posledním Interview Daniely Drtinové byl ministr financí Babiš konfrontován s tvrdou kritikou europoslankyně Grässleové, která ex-šéfa Agrofertu obviňuje z masivního střetu zájmů. Řešil se tak Babišův vliv na rozdělování evro...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů