Bohuslav Sobotka
SOCDEM

Bohuslav Sobotka

Provizorium bude do okamžiku, než bude ukončena řádná veřejná soutěž. A je to daň za to, aby stát neriskoval, že mu vypadnou tak, jako za ministra Drábka, za Nečasovy vlády, klíčové informační systémy.
Otázky Václava Moravce, 4. května 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Je skutečností, že během období vlády Petra Nečase nefungovaly na úřadech práce (informace ČT24) některé informační systémy - konkrétně systémy určené k výplatě sociálních dávek, které v té době zavedlo MPSV pod vedením Jaromíra Drábka.

Server Idnes.cz informoval ve zkratce o celé události takto:

" Kde se vzaly problémySystém vyplácení dávek změnila od ledna 2012 reforma ministra práce Jaromíra Drábka. Všechny příspěvky a podpory vyplácejí nyní úřady práce. Převzaly agendu od radnic a s ní podle ČTK asi 1 660 úředníků. Hlavní potíže, které podle odborů nastaly ve vyplácení dávek i podpory v nezaměstnanosti, souvisejí s počítačovými programy a jejich nefunkčností."

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

100 dní vlády Bohuslava Sobotky

Otázky Václava Moravce, 4. května 2014

Předseda vlády v nedělních Otázkách bilancoval své dosavadní vládnutí. Premiér se často srovnával s předchozími kabinety, řešily se i první kauzy, jako kontroverzní výroky ministra zahraničí na adresu Tibetu či sporný vyhazov š...