Martin Major
ODS

Martin Major

Podařilo se nám, protože tenkrát byla ODS ve vládě, získat jednorázovou kompenzaci (v souvislosti s přijetím nového rozpočtového určení daní – pozn. Demagog.cz) 200 milionů. Ale to bylo pouze jednorázové.
Předvolební rozhovory Mladé fronty , 26. září 2014

Tento výrok byl ověřen jako

zavádějící

Plné odůvodnění

Výrok byl označen jako zavádějící, jelikož nelze prokázat přímou souvislost mezi danou kompenzací a tím, že vládla ODS. Navíc se jednalo o kompenzaci ve výši 250, nikoliv 200 milionů korun.

V době schválení novely rozpočtového určení daní byla u moci Topolánkova vláda a v souvislosti s touto novelou byla prostřednictvím usnesení vlády poskytnuta jednorázová kompenzace městu Olomouc ve výši 250 mil. Kč (usnesení vlády zde, .pdf). Olomouc byla v této souvislosti jediným městem v České republice, které získalo výjimečnou jednorázovou kompenzaci. Olomouc byla jako město odškodněna "vzhledem k neúměrnému dopadu opatření do jeho rozpočtu", tj. z důvodu"krytí propadu daňových příjmů vzniklých v souvislosti s návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní".

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby 2014 - Olomouc

Předvolební rozhovory Mladé fronty , 26. září 2014

Demagog.cz v rámci pokrytí komunálních voleb přináší ověřené rozhovory Mladé fronty s lídry 8 stran kandidujících do zastupitelstva Olomouce. V první vlně nabízíme analýzu prohlášení zástupců ProOlomouc (Pavel Grasse), Občanů p...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů