Ladislav Šnevajs
KDU-ČSL

Ladislav Šnevajs

Mrzí mě rekonstrukce olomouckého hradu. Dlouho jsme ji připravovali, ale těsně před spuštěním ztratila podporu jednoho koaličního partnera.
Předvolební rozhovory Mladé fronty , 27. září 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Členy koalice byly pro volební období 2010–2014 strany ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Projekt před spuštěním ztratil podporu právě poslední jmenované strany. Náměstek primátora, člen této strany, se k tomuto vyjádřil z pohledu ekonoma. Vysvětlil důvody, proč přes dlouhé přípravy změnili postoj k realizaci rekonstrukce.

Podle města Olomouc měla rekonstrukce započít v roce 2014. Vzhledem k dlouhodobosti procesu příprav lze říci, že TOP 09 se v květnu tohoto roku vyjádřila skutečně na poslední chvíli, když rekonstrukce měla být spuštěna na jaře 2014. To potvrzuje například i server olstavby.cz finančně podporovaný městem Olomouc.

Vše navíc potvrzuje výrok Aleše Jakubce z TOP 09, který server Demagog.cz rovněž ověřil.

Výrok hodnotíme jako pravdivý.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby 2014 - Olomouc (2. část)

Předvolební rozhovory Mladé fronty , 27. září 2014

V minulé části z Olomouce jsme vám nabídli faktické výroky lídrů 4 stran z Olomouce, v dnešní části dodáváme další čtyři lídry. Tentokrát jde o Ladislava Šnevajse (KDU-ČSL), Tomáše Sýkoru (Úsvit), Milana Ferance (ANO) a Antonín...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů