Lubomír Zaorálek
SOCDEM

Lubomír Zaorálek

Ale aby bylo jasné jako, není to vůbec tak, že tuhle kauzu pokládám za marginální věc. Není to totiž jediná kauza. Ty problémy s těmi dětmi, které jsou v zahraničí, bych mohl jmenovat další země, kde problémů, díky tomu jsem se rozhodl, že posílíme na ministerstvu zahraničí i ten tým, který se tím zabývá, protože cítím, že to je velký problém.
Otázky Václava Moravce, 23. listopadu 2014

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Je pravdou, že Norsko není jedinou zemí, v níž můžeme nalézt případy, kdy tamní úřady odebraly českým rodičům jejich děti. Pro příklad můžeme jmenovat Velkou Británii, kde dochází k podobným případům relativně běžně, a to opět kvůli přísnému nastavení sociálního systému.

Jestli bude na Ministerstvu zahraničních věcí posílen tým, který se danou problematikou zabývá, nejsme schopni z dostupných zdrojů ověřit. Zatím tedy výrok hodnotíme jako neověřitelný, nicméně jsme v této otázce kontaktovali ministerstvo a podle jejich odpovědi případně výrok upravíme.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Česká zahraniční politika v roce 2014

Otázky Václava Moravce, 23. listopadu 2014

Zahraniční politika České republiky se v posledních měsících stala velkým tématem na české politické scéně. Situace okolo ukrajinské krize, cesty prezidenta Zemana po světě a další události zintenzivňují debaty o postavení ČR v...