Lubomír Zaorálek
SOCDEM

Lubomír Zaorálek

Na minulé vládě, na poslední vládě, bylo uloženo MV a MZV, aby upravily principy imigrační politiky, řekněme vis-à-vis teď v té nové situaci.
DVTV, 16. ledna 2015

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Předně je třeba říci, že zápis z tohoto jednání bohužel ještě není k dispozici. Ze zvukového záznamu (.mp3) tiskové konference po posledním zasedání vlády neplyne uložení tohoto úkolu ani jednomu z ministerstev. Nicméně z programu (.pdf) jednání vlády vyplývá, že body č. 4 a 5, které shodně předložilo Ministerstvo vnitra, jsou " Zřízení Programu Ministerstva vnitra na asistenci uprchlíkům v regionech původu a prevenci velkých migračních pohybů" a " Postup při realizaci aktualizované Koncepce integrace cizinců – Společné soužití v roce 2015 ".

Oba tyto body byly vládou schváleny. Dá se očekávat, že při těchto činnostech bude třeba spolupráce s Ministerstvem zahraničních věcí, přesto není nijak doloženo, že tyto úkoly byly oběma ministerstvům uloženy. Z tohoto důvodu je nezbytné výrok hodnotit jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Bezpečnostní situace ČR s ministrem zahraničí

DVTV, 16. ledna 2015

Lubomír Zaorálek v rozhovoru s Martinem Veselovským hovořil o nových krocích vedoucích k posílení bezpečnostních služeb v Česku, o přijímání lidí sužovaných válkou do Česka i o humanitární pomoci v místech konfliktů a současné ...