Andrej Babiš
ANO

Andrej Babiš

Václav Moravec: V Brněnských teplárnách je syn Jaroslava Faltýnka, vašeho místopředsedy.

Andrej Babiš: Já jsem se to dozvěděl z Parlamentních listů. Syn Jaroslava Faltýnka je zaměstnanec auditorské firmy a ta firma plynárenská ho požádala, aby jim pomohl.

Václav Moravec: On je místopředsedou představenstva.

Andrej Babiš: Ano, a bere 25 tisíc korun.
Otázky Václava Moravce, 4. října 2015

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Jiří Faltýnek, syn místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, je zastupitelem ANO v městské části Brno-Ivanovice. Od prosince 2014 je rovněž místopředsedou společnosti Teplárny Brno, jejímž jediným akcionářem je město Brno.

Současná právní úprava nespecifikuje, na základě jakých pravidel jsou členové dozorčích rad a představenstev do funkcí nominováni. Nelze tedy ověřit, na základě jakého klíče či požadavku brněnských tepláren se Jiří Faltýnek do této funkce dostal.

Oficiální web města Brna v únoru 2015zveřejnil odměny, na které si lidé v představenstvech a v dozorčích radách městských firem přijdou. Místopředsedovi představenstva Teplárny Brno měsíčně náleží 26 tisíc korun hrubého.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

"Souboj titánů"

Otázky Václava Moravce, 4. října 2015

Teprvé podruhé se v přímém televizním duelu střetl ministr financí Andrej Babiš se svým předchůdcem Miroslavem Kalouskem. Celá debata byla velmi vypjatá, přinesla značné emoce a také velký počet faktických výroků. Oba přítomní ...