Miroslava Němcová
ODS

Miroslava Němcová

To, co se stalo ve čtvrtek v noci (myšleno odvolání části radních Prahy - pozn. Demagog.cz), znamená, že koalice je de facto rozpadnutá.
Otázky Václava Moravce, 25. října 2015

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Ve čtvrtek v noci (22. října 2015) pražští zastupitelé nečekaně odvolali čtyři radní. Konkrétně se jednalo o Stropnického (SZ), Haška (ANO), Novákovou (ČSSD) a Ropkovou (ČSSD). Podle aktuálních vyjádření je nutné vzniklé problémy vyřešit do další schůze zastupitelstva, která bude 5. listopadu.

Trojkoalice vydala k celé věci prohlášení, ve kterém zástupci tohoto uskupení fakticky potvrzují tvrzení Miroslavy Němcové.

"Trojkoalice cítí odpovědnost za město a proto se její radní i nadále podílejí na činnosti rady. „Mezitím budeme hledat nové složení koalice. Naším zájmem je být součástí takového funkčního a stabilního uspořádání, ve kterém budeme moci prosazovat svůj program, založený především na rozvoji městských částí a jejich spravedlivějším financování,“ říká Jana Plamínková.

Stávající koalice je mrtvá. Trojkoalice ale i přesto zůstává stabilní a bude nadále prosazovat svůj program na půdorysu nově složené koalice,“ říká Jan Wolf."

Vyjádření Adriany Krnáčové k současné situaci. " Nedostatky v jejím fungovánísamozřejmě byly a jsou. Ale při práci na tak komplikované agendě, jako je ta pražská, mohou vznikat nesrovnalosti. S nimi se musíme poprat a pak to může fungovat. Já se rozhodně nevzdávám. "

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Krásy české demokracie

Otázky Václava Moravce, 25. října 2015

O problémech na pražském magistrátu i o těch celostátních diskutovala u Václava Moravce bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová s 1. místopředsedou ANO Jaroslavem Faltýnkem. Došlo také na strasti parlamentarismu a vyčíslo...