Miroslava Němcová
ODS

Miroslava Němcová

Ne, poslyšte, tak byla svolána mimořádná schůze k té České poště, kde nakonec, vy jste svolali mimořádnou schůzi, kdy tam nikdo z vlády nebyl, nikdo, předseda vlády tam nebyl. Pro mě mimořádná schůze ve věci takovéhle, nebyl tam váš šéf, to je prostě absurdní divadlo, co tam předvádíte.
Otázky Václava Moravce, 25. října 2015

Tento výrok byl ověřen jako

nepravda

Plné odůvodnění

Jak vyplývá ze stenozáznamu z jednání této mimořádné schůze (resp. v diskuzi o programu), do diskuze vstupoval (celkem dvakrát) ministr vnitra, v jehož gesci Česká pošta je. Přítomen tudíž byl.

Při hlasování o programu schůze bylo v sále přítomno nejméně 5 ministrů - Babiš, Stropnický, Chovanec, Jurečka, Herman (někteří členové vlády nejsou poslanci, nejsme schopni zjistit jejich přítomnost - jde o Valachovou, Marksovou, Šlechtovou, Pelikána a Dienstbiera). Předseda vlády této diskuzi přítomen skutečně nebyl.

Pokud se dále podíváme na procedurální hlasování 8 minut před ukončením schůze, tak najdeme aktivní hlasování ministra vnitra.

Obecně lze konstatovat, že pokud by nebyl z vlády přítomen skutečně nikdo, jednání by vůbec nemohlo probíhat.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Krásy české demokracie

Otázky Václava Moravce, 25. října 2015

O problémech na pražském magistrátu i o těch celostátních diskutovala u Václava Moravce bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová s 1. místopředsedou ANO Jaroslavem Faltýnkem. Došlo také na strasti parlamentarismu a vyčíslo...