Svatopluk Němeček
ČSSD

Svatopluk Němeček

Kromě toho, že, že hnutí ANO zlikvidovalo prostě tady tu snahu, tak je tam i transpozice evropské směrnice, kterou jsme tím pádem hodili do koše.
Události, komentáře, 25. května 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Podle Závěrečné zprávy RIA k návrhu zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek (.pdf, strana 45) zákon implementuje směrnici Evropského parlamentu a Rady 2014/40/EU ze dne 3. dubna 2014 o sbližování právních a správních předpisů členských států týkajících se výroby, obchodní úpravy a prodeje tabákových a souvisejících výrobků, konkrétně článek 18 této směrnice, týkající se přeshraničního prodeje tabákových výrobků na dálku.

Směrnice EU musí jednotlivé členské státy implementovat do svého národního práva. Je jen na nich, jakým způsobem to udělají. Pokud tedy "padl pod stůl" tento návrh, vláda bude muset připravit jiný, kterým zajistí, aby česká legislativa byla v souladu s touto směrnicí.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Kouř v koalici

Události, komentáře, 25. května 2016

Ve středu 25. května se ve Sněmovně ve třetím čtení hlasovalo o tzv. protikuřáckém zákoně. Ačkoliv se jednalo o vládní návrh, nakonec byl i díky hlasům z hnutí ANO zamítnut. Česko tedy nejen že stále nemá zákon regulující kouře...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů