Bohuslav Sobotka
SOCDEM

Bohuslav Sobotka

To, co se schválilo na vládě (navýšení plateb za státní pojištěnce) zaprvé odpovídá vládnímu programu, tam říkáme, že chceme valorizovat platby za státní pojištěnce. Zadruhé to odpovídá té dohodě kterou jsme udělali o 10% nárůstu platů sester a lékařů v nemocnicích, protože ten nárůst je potřeba z něčeho financovat.
Otázky Václava Moravce, 5. června 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

V programovém prohlášení vlády týkajícím se priorit Ministerstva zdravotnictví stojí: "Vláda zavede pravidelnou valorizaci platby za státní pojištěnce.“ 30.5. 2016 bylo schváleno, že platby za státní pojištěnce budou zvýšeny o 3,6 miliardy korun.

Vláda se také dohodla na zvýšení platů lékařů a sester od 1. ledna 2017, a to o 10 %. Navýšení ještě nebylo potvrzeno usnesením vlády, podle premiéra Sobotky i ministra financí Babiše se však koalice na tomto kroku již shodla.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Křehké koaliční vztahy

Otázky Václava Moravce, 5. června 2016

Vztahy v koalici na začátku horké volební kampaně před krajskými volbami a plnění programu - to byla témata nedělních Otázek Václava Moravce. Kdo jiný by byl povolanější na jeho otázky odpovídat, než předseda vlády a zároveň lí...