Miroslav Kalousek
TOP 09

Miroslav Kalousek

V minulém programu jsme již měli školství jako téma číslo jedna.
Seznam Zprávy, 1. června 2017

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

V programu (.pdf, str. 7) do sněmovních voleb v roce 2013 TOP 09 skutečně řešila problematiku školství poměrně obsáhle. Oficiálním programovým tématem číslo jedna však byla „svoboda a demokracie“. Školství až druhé, nicméně jej lze považovat za první bod, kde jsou stanoveny závazky a sliby.

S novým programem přišla strana až v roce 2017. Pro krajské a sněmovní volby 2016 tak platil program z roku 2013. Nový program (.pdf, str. 4), částečně korespondující Vizí 2030, představuje výhledový rámec témat let 2017–2021, kde je skutečně tématem číslo jedna Školství.

Pokud hodnotíme skutečně věcné body programu, které představují vize a sliby, nikoliv abstraktní teze o svobodě a demokracii, má Miroslav Kalousek pravdu. Školství tak skutečně bylo již v minulých volbách do sněmovny hlavním tématem TOP 09.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

TOP 09 před volbami

Seznam Zprávy, 1. června 2017

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek byl hostem Seznam Zprávy. V rozhovoru s Jindřichem Šídlem mluvil o cílech své strany v následujících volbách, o možných povolebních koalicích a spolupráci mezi různými subjekty. Pánové probíral...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů