Lubomír Zaorálek
SOCDEM

Lubomír Zaorálek

Jan POKORNÝ:

Sociální demokracie chce také u majetků nad 50 milionů zavést dědickou a darovací daň na úrovni 8 % a u majetku přesahujícího 100 milionů korun ve výši 15 %. To tedy dědictví po bohatém, soudím, nebude asi žádná výhra.

Lubomír ZAORÁLEK:

No, tam je to s výjimkou příbuzných. To není tak úplně paušálně.
20 minut Radiožurnálu, 20. června 2017

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Dědická a darovací daň má být podle volebního programu ČSSD pro sněmovní volby 2017 (. pdf, str. 14) skutečně nižší pro přímé příbuzné. Jak vysoká by daň pro příbuzné měla být, však program neuvádí.

„Na veřejných službách se mají spravedlivěji podílet také lidé, kteří žijí z velkých majetků. Zachováme nulovou sazbu u majetku do 50 milionů korun. U majetku přesahujícího 50 milionů korun ale zavedeme dědickou a darovací daň na úrovni 8 % a u majetku přesahujícího 100 milionů korun ve výši 15 %. Na přímé příbuzné se bude vztahovat nižší daňová sazba,“ uvádí sociální demokraté ve svém programu.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Nový lídr ČSSD

20 minut Radiožurnálu, 20. června 2017

Před pár dny se stal novým volebním lídrem sociálních demokratů ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Ten nyní absolvoval řadu rozhovorů, v nichž do jisté míry opakuje svůj názor na základní otázky týkající se stavu ČSSD i přípra...