Tomio Okamura
SPD

Tomio Okamura

... i v žebříčku důvěryhodnosti, ať jim věříme, nebo ne, jsem pořád někde na předních místech, první nebo druhý respektive.
Výzva Seznam Zprávy, 13. října 2017

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

V poslední době byly publikovány dva výzkumy relevantních agentur, které měřily sympatie k jednotlivým politikům. Předně je třeba konstatovat, že agentury neměří „žebříček důvěryhodnosti“, ale sledují oblibu lidí v jednotlivé lídry.

Agentura STEM pro TV Nova sledovala, nakolik mají lidé příznivý a nepříznivý názor na daného politika, popř. zda jej neznají. Na reprezentativním vzorku 1001 lidí jim vyšlo, že Okamura je skutečně politik s největším podílem příznivých hodnocení. Získal jich 46 %.

CVVM pak průběžně sleduje míru důvěry lidí v jednotlivé stranické činitele. V září Okamura uspěl i zde, skončil na druhém místě za ministrem obrany Stropnickým. Předseda SPD získal 39 % kladných reakcí.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby 2017: Lídr SPD v Seznamu

Výzva Seznam Zprávy, 13. října 2017

Tomio Okamura čelil ve volební Výzvě na Seznamu otázkám na financování kampaně a spory s Úsvitem ohledně financí nebo na postoje vůči Romům. Mluvilo se také o Evropské unii, prezidentu Zemanovi a představách SPD o změnách ve zd...