Pavel Fischer
Nez.

Pavel Fischer

...nezval bych je (myšleni jsou komunisté, pozn. Demagog.cz) ani na balkon v Lánech, to udělal jeden z prezidentů.
Interview ČT24, 27. listopadu 2017

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

V květnu 2003 pozval prezident Václav Klaus na jednání do zámku v Lánech vrcholné politiky k jednání o budoucím postavení České republiky v Evropské unii.

Tato pracovní schůzka se nazývala E8 a kromě prezidenta Klause se skládala z předsedů obou komor Parlamentu a šéfů všech parlamentních stran.

Schůzky se tedy účastnil i tehdejší předseda KSČM Miroslav Grebeníček. Zejména tehdejší předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda nebyl spokojen s tím, že Klaus k jednání přizval také KSČM. Uvedl, že nechápe, proč by měla být řešena budoucnost ČR v EU se stranou, která oznámila, že si vstup ČR do Evropské unie nepřeje.

Tehdejší ředitel tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky Hájek připomněl Klausovo dřívější rozhodnutí, že k zásadním politickým tématům bude zvát všechny parlamentní strany.

Foto: Mladá fronta DNES

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Prezidentské interview ČT: Pavel Fischer

Interview ČT24, 27. listopadu 2017

Česká televize před prezidentskými volbami spustila také speciální vysílání, které se věnuje této významné události. Do pořadu Interview ČT pozvala všech devět prezidentských kandidátů na rozhovor ve formátu kandidát-moderátor....