Jiří Zimola
ČSSD

Jiří Zimola

No, trošku naznačujete asi včerejší vyjádření pana exprezidenta Klause, pokud jsem ho správně zaregistroval (...) se, se podobně vyjádřil včera, a dokonce označil naše referendum za výraz politické neodpovědnosti, a dokonce snad použil i slovo zbabělosti vedení sociální demokracie.
Interview ČT24, 12. června 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Dne 10. června 2018 se Klaus v pořadu Partie (čas 22:15) na TV Prima vyjádřil o jisté zbabělosti vedení ČSSD ve směru k proběhlému stranickému referendu. „Já si myslím, že to je úhybný, zbabělý manévr stranických lídrů,“ vyjádřil se Václav Klaus v Partii k referendu ČSSD. „Oni se nechtějí ruce zašpinit tím, že by jasně řekli, ti lídři, kteří byli zvoleni, aby řekli jasně svůj názor, svou preferenci, tak zbaběle řeknou, ať si to rozhodnou členové. Zároveň prohlásil, že je toto chování vedení ČSSD příkladem absence politického vůdcovství, které v politice být dle Václava Klause musí.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

ČSSD na cestě do vlády

Interview ČT24, 12. června 2018

Statutární místopředseda ČSSD se v rozhovoru pro Českou televizi věnoval zejména aktuální situaci, kdy mají sociální demokraté nakročeno do 2. vlády Andreje Babiše.

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů