Jiří Zimola
ČSSD

Jiří Zimola

My už jsme dokonce uvažovali, že tohle, co jsme si vyzkoušeli teď, tedy že jsme aktivně zapojili členskou veřejnost, naše spolustraníky do rozhodování, že si budeme chtít zopakovat častěji, nikoli už ohledně případného vstupu do vlády, ale třeba, aby nám pomohli s rozhodováním o nějakých zásadních programových prioritách a cílech.
Interview ČT24, 12. června 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Uvažování v rámci ČSSD v tomto směru opravdu probíhalo, a to zejména z důvodů usnadnění hlasování členům starších šedesáti let, kterých bylo v roce 2017 okolo 36 procent z celé členské základny ČSSD, prostřednictvím elektronického referenda.

Toto potvrzuje například i vyjádření předsedy poslaneckého klubu ČSSD Jana Chvojky, který pro Lidové noviny v článku ze dne 4. dubna 2018 řekl následující: „Chceme elektronické referendum, které by bylo využitelné i do budoucna, nejenom nyní a jednorázově, ale i třeba pro otázky v rámci jednoho kraje. Má vzniknout webová aplikace či rozhraní, které by mělo být použitelné na všechny možné případy a otázky referend a anket.“

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

ČSSD na cestě do vlády

Interview ČT24, 12. června 2018

Statutární místopředseda ČSSD se v rozhovoru pro Českou televizi věnoval zejména aktuální situaci, kdy mají sociální demokraté nakročeno do 2. vlády Andreje Babiše.

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů